Pendik’te Yaşanan Cinayet Davasında Karar Verildi ve Mahkeme Salonunda Avukata Saldırı Gerçekleşti

İş adamı Tekin Uğurlu cinayetinde karar sonrası avukata saldırı

Pendik’te beş yıl önce yaşanan bir alacak verecek meselesi nedeniyle Tekin Uğurlu, arkadaşı Mustafa Macit ve Melikşah Kalkan ile tartışmış ve ardından kaybolmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde, boş bir arazide toprağa gömülü olarak parçalanmış halde Tekin Uğurlu’nun (44) cesedi bulundu. Duruşmadan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa Macit ve Melikşah Kalkan’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Ancak karar duruşmasının ardından müşteki tarafından Adem Uğurlu, Koray Uğurlu, Salih Uğurlu ve Nurettin Uğurlu, sanık avukatları Barış Alkan, Mehmet Çimen ve Melike Dişli Kalkan’a saldırdı. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla, “Şüpheliler Adem Uğurlu, Koray Uğurlu ve Salih Uğurlu’nun müşteki avukatlarını adliye koridorlarında kasıtlı olarak yaraladıkları ve bu olay sonucunda avukat Barış Kalkan’ın kemik kırığı meydana geldiği” belirtildi.

Mahkeme, “Şüpheli Yusuf Uğurlu’nun firar etmesi ve henüz yakalanamaması, delillerin karartılma olasılığı, suçun işleniş biçimi, şüphelilerin kusurlarının ağırlığı gibi faktörler göz önünde bulundurularak ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklanmalarına karar verdi. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde saldırganın arkadan avukata yumruk attığı ve yere düşen avukata saldırmaya devam ettiği, diğer şüphelilerin ise yere düşen avukata tekme attığı ve güvenlik görevlilerinin kavgayı ayırmaya çalıştığı görüldü.