Pertevniyal Lisesi Deprem Güçlendirme Çalışmalarını Tamamladı

Pertevniyal yuvaya dönüyor

Pertevniyal Lisesi, Deprem Güçlendirme Çalışmalarını Tamamladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla, geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar sonucunda 93 okul ve eğitim kurumu, güçlendirme çalışmaları için boşaltılmıştı. Bu kapsamda, deprem riski taşıyan 93 okuldan biri olan 152 yaşındaki Pertevniyal Lisesi’nin bazı binalarında güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Okulun hafızalara kazınan ön cephedeki binasında değil, iç kısımda bulunan B blok, spor ve konferans salonu alanlarında gerçekleştirilen çalışmaların ardından, okulun 750 öğrencisi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında kendi okullarına dönecekler.

Güçlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla ilgili olarak Pertevniyal Lisesi Müdürü Şeref Koç, “Şehremini Anadolu Lisesi’nde geçirdiğimiz 1.5 yıllık eğitim sürecini her iki kurum için de en az zararla atlattık. B blok ve spor salonunun güçlendirme çalışmaları tamamlandı ve şu an diğer bloklarda da yenileme çalışmaları devam ediyor. Tüm kampüs yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getiriliyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca, okulda yapılan güçlendirme çalışmaları sonucunda, öğrencilerin depreme karşı daha güvenli bir ortamda eğitim göreceği belirtildi. Öğrencilerin okula dönüş sürecinde de mezuniyet töreni gibi özel etkinlikler düzenliyor planlandığı açıklandı.

Pertevniyal Lisesi, güçlendirme çalışmalarının ardından velilerden gelen taleplerin arttığını ve yeni eğitim öğretim yılında beklenen yüzdelik dilimde de artış olacağını belirtti. Depremle ilgili endişelerin, öğrenci ve veliler arasında önemli bir etkisi olduğu da vurgulandı.