Piiz Grubu Konser Sonrası Mahkemede Karar Alındı

Müzisyene saldırı davasında ödül gibi cezanın gerekçesi açıklandı: Zorba şüpheden yararlanmış... 4 yıl 3 ay ceza almıştı

Ankara’da Piiz Grubunun Konseri Sonrası Meydana Gelen Olay Mahkemede Karara Bağlandı

Ankara’da 15 Aralık 2022 tarihinde Piiz grubu, bir eğlence mekânında konser verdi. Konserin ardından grup üyeleri mekândan ayrılırken davulcu Mehmet Dudarık, uzun zamandır görüşmediği çocukluk arkadaşı Oğuzhan Oğuz’un ziyaretine gelmesi nedeniyle mekânda kalmaya karar verdi. İki arkadaş eğlenirken, yan masada bulunan müşterilerle “ayağa basma” tartışması yaşandı. Bu tartışma dışarıya taşındı ve spor akademisi mezunu Bilge Kaan Korkmaz, Müzisyen Dudarık’ı feci bir şekilde darp etti. Dudarık, hayati tehlikesi olan bir şekilde hastanede tedavi gördü ve Korkmaz tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz’ın Dudarık ve Oğuzhan Oğuz’a yönelik eylemleri nedeniyle ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Sanık Korkmaz, savunmasında “Elindeki telefonu almaya çalışırken elim yüzüne geldi, düşerken de küfür etmeye devam edince bir iki tane yumruk savurdum, hırpaladım” dedi.

Mahkeme, sanık Korkmaz’a her iki müştekiye yönelik eylemlerinden haksız tahrik indirimi yaparak toplamda 4 yıl 3 ay hapis cezası verirken iyi hal indirimi uygulamadı. Kararda özetle “Mekânın içinde gerçekleştiği belirtilen taciz veya ayağa basma olayı incelenen görüntülerde tespit edilemediğini” belirterek cezada indirim yapılmasının nedenlerini açıkladı. Mahkeme, Korkmaz’ın suçu işlemede kullanmış olduğu kabiliyetleri ve mesleği göz önünde bulundurarak iyi hal indirimi yapmadı.

Müştekilerin avukatı Nedret Gültekin Usta, karara ilişkin 22 Temmuz’da istinaf başvurusunda bulundu.