PKK Saldırısı Sonrası Gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi ve Terörle Mücadeledeki Son Gelişmeler

Dolmabahçe’de güvenlik zirvesi... ‘Teröristan’a izin vermeyiz

İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında PKK’nın hain saldırısının ardından bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

Toplantının ardından İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hain saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde ise 9 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terörle mücadelemiz, Irak ve Suriye’deki terör bölgeleri tamamen temizlenene kadar devam edecektir. Bölücü terör örgütü, sınırlarımızda giderek zayıflamaktadır ve sınır ötesi operasyonlarımız neticesinde büyük kayıplar yaşamaktadır. Ancak terör örgütü, Suriye ve Irak’ta köşeye sıkıştıkça, onu yeniden canlandırma ve palazlandırma girişimleri artmaktadır. Son dönemde sınırlarımızın dışında gerçekleşen terör eylemleri, bu tür senaryoların birer parçasıdır.”

Türkiye, güney sınırlarında terör örgütü kurulmasına herhangi bir bahaneyle izin vermeyecektir. Meşru müdafaa hakkımız ve ikili anlaşmalar çerçevesinde, terör tehditleri, kamplar, sığınaklar, oluşumlar veya gruplaşmalar nerede olursa olsun, kimin arkasında olduklarına bakılmaksızın, kalıcı olarak yok edilme önceliğimizdir. Türkiye, düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü teröristlerden dökülen her damla kanın hesabını misliyle soracaktır. Türkiye Yüzyılı hedefimize zarar vermek isteyen tuzakları kuranları ve onların oyunlarına alet olanları hüsrana uğratmakta kararlıdır.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki terör saldırısı ve devam eden terörle mücadele harekatıyla ilgili gelişmeler ele alındı. Erdoğan ayrıca, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle yaşanan çatışmada yaralanan Üsteğmen Mutlu Duran’ın ailesini telefonla arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.