Plaj Hizmetleri Çeşme, Bodrum ve Kuşadası’nda Farklılık Gösteriyor

Sahillerde şezlong tarifesi

Çeşme, Bodrum ve Kuşadası’nda Plaj Hizmetleri Farklılıklar Gösteriyor

Çeşme’nin gözde tatil beldesi Ilıca Plajı, halk tarafından yoğun ilgi görürken, plaj ücretleri konusundaki farklılıklar dikkat çekiyor. Plaja gelen vatandaşlar kendi şemsiyelerini ve sandalyelerini ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Ancak, şemsiye ve şezlong kiralama talebinde bulunanlar, 200 TL karşılığında hizmet alabiliyorlar. Çeşme Belediyesi’nin ise ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti sağlama çalışmaları olduğu öğrenildi.

Bodrum’da ise 83 halk plajının 80’inde şezlong ve şemsiye ücreti alınmazken, 3 plajda 50 TL karşılığında bu hizmet veriliyor. Özel işletmelerde ise yeme-içme kotasıyla giriş ücretleri 500 ila 1250 arasında değişmektedir. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, özel plaj işletmeleri konusunda, “Özel plaj işletmeleri belirli bir giriş ücreti alabilmektedir. Ayrıca otel, kafe ve restoranlar da şezlong, duş ve şemsiye hizmetlerini çevreye bağlı olarak sunmaktadır. Bu tesislerde yeme-içme karşılığında belirli bir ücret ödendikten sonra bu hizmetlerden yararlanılabilmektedir” dedi.

Kuşadası’nda ise, belediye tarafından halk plajları için ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti sunulmaktadır. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in aldığı kararla, halk plajlarında bu hizmetler ücretsiz olarak sunulmaya başlanmıştır. Marina yanındaki halk plajında uygulanan bu uygulama tatilciler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Tatilcilerden Memnuniyet

Tatilciler, plaj hizmetlerinden memnun olduklarını belirtirken şu ifadelere yer verdiler:

– Bodrum’da tatil yapan Ayla Eriş, “Yalıçiftlik’teki belediyeye bağlı halk plajını çok rahatlıkla kullanabiliyorum. Burada çalışanlar çok sıcakkanlı insanlar, yeme-içme hizmetlerinden de faydalanıyorum” dedi. Tuğba Uykuçeken ise “Sahilde şezlonglardan yararlandık, son derece temiz bir yer. Verilen hizmet için herhangi bir ücret ödemedik. Bazı yerlerde halk plajı olan yerlerde yeme-içme kotası konularak ücret talep ediyorlardı. Biz belediyenin halk plajını tercih ettik” ifadelerini kullandı. – Ankara’dan Çeşme’ye tatile gelen Elanur Ok, “Bir apartta kalıyoruz. Denize Ilıca Plajı’nda girelim istedik. Çok kalabalık değil ama çok rüzgârlı. Girişte plajda herhangi bir ücret vermedik” dedi. Eşiyle birlikte bayramı Çeşme’de geçiren Temel Aşıkoğlu da “Çiğli’de oturuyoruz. Eşimle birlikte geldik. Çeşme çok güzel. 3-4 yıldır yazlık evimiz var. Plajda ücret ödemedik” diye konuştu. Tatilcilerden İrem Çavdar ise herhangi bir giriş ve yer ücretinin alınmadığını ancak kendi isteğiyle 200 TL karşılığında şezlong ve şemsiye kiraladığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, plajlardaki işgalcilere karşı önlem alacaklarını belirtmişti. Özhaseki’nin açıklamalarına göre, Türkiye genelindeki kıyı bölgelerinde halk plajları açılacak ve Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısı arttırılacaktır. Türkiye’nin 567 Mavi Bayrak ödüllü plajla, en temiz denizlere sahip ülkeler arasında 3. sırada yer aldığı belirtilmiştir.