Polis Helikopteri Kazasında 2 Pilot Şehit, 1 Teknisyen Yaralı

Polis helikopteri düştü: 2 pilot şehit

Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk’ün bulunduğu polis helikopteri, HATAY’da görevlerini tamamladıktan sonra Gaziantep Havalimanı’na gitmek üzere havalanmıştı. Ancak geçtiğimiz gün saat 22.49’da helikopterden sinyal alınamadı. Kartal köyü sakinleri, köylerine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta helikopterin enkazıyla karşılaştı. Bunun üzerine bölgeye polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde, 2 pilotun şehit olduğu ve bir teknisyenin yaralandığı belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis helikopterinin kaza kırıma uğradığını sosyal medya hesabından paylaşarak “Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Emniyet Amiri Cemil Gülen’in acı haberi, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki ailesini derin bir üzüntüye boğdu. Baba Mehmet Gülen, “Acı haberi aldık; yıkıldık. Ayın 24’ünde nişanı vardı.” şeklinde konuştu. Oğlunun 13 yıllık memur olduğunu ve 8 yıldır pilotluk yaptığını belirten baba Gülen, “Görevini isteyerek, severek yapıyordu. Aynı zamanda pilot eğitmeni konumundaydı.” diye ekledi.