“Polis Memuru Alp Efe Bekit, Motosiklet Kurtarma Girişimi Sonrası Şehit Oldu”

Kaçmaya çalışırken polis Alp’i şehit etti

Polis Memuru Alp Efe Bekit, leğen ve uyluk kemiği kırıldığı, sol bacağında çatlak ve iç kanama oluştuğu için hastaneye kaldırıldı ve bu süreçte maalesef şehit oldu. Olay esnasında motosikletini kurtarmak için kaçmaya çalışan Osman Boyraz, kısa bir süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Boyraz’ın ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı ve ifadesinde, “Motosikletim hacizliydi ve trafikten men edilmişti. Hızlanınca aradan geçerim sandım, sonra da durduramadım” şeklinde konuştu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Boyraz, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ suçundan tutuklandı.

Dün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde şehit Polis Memuru Alp Efe Bekit için bir uğurlama töreni düzenlendi. Tören sonrasında Bekit’in cenazesi memleketi Ankara’ya götürüldü. Şehit polisin babası Ali Nazif Bekit, annesi Hülya ve eşi Ezgi bu zorlu süreçte ayakta durmakta zorlandı.

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Ahmet Efendi Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, şehit polisin babası Ali Nazif Bekit, annesi Hülya Bekit ve eşi Ezgi Bekit güçlükle ayakta durdu. Eşi Ezgi Bekit’in 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Alp Efe Bekit’in cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları arasında toprağa verildi.