Polis Otobüsünde Yaşanan Silahlı Olayla İlgili Karar Açıklandı

Meslektaşını öldüren polise para cezası

Taksim Polis Merkezi’nden çıkan Kenan Baş, pasaport kontrolünün ardından polis otobüsüne yerleşti. Oturduğu koltuğa tabancasını bırakarak rahat bir şekilde seyahat etmek istedi. Fakat S.Ö. adlı biri, koltuğun üzerindeki silahı fark etti ve hızla kontrol etti. Ne yazık ki, S.Ö. silahın tetiğini düşürdüğünde silah patladı ve Kenan Baş başından vuruldu. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye götürülen Baş’ın hayatını kurtarmak maalesef mümkün olmadı.

S.Ö. gözaltına alındı ve taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Duruşma, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. S.Ö. tutuksuz olarak yargılanıyordu, ancak duruşmaya katılmadı. S.Ö.’nün avukatı, müvekkilinin Kenan Baş’ın ailesiyle görüşme yaptığını ve ailenin şikayetçi olmadığını, hatta müvekkilinin mesleğine devam etmesini istediklerini söyledi.

Mahkeme, S.Ö.’ye 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Bu ceza, 24 bin 300 TL para cezasına çevrildi. Olayla ilgili olarak tüm tarafların istekleri ve delillerin değerlendirilmesi sonucunda bu karar verildi.