Prematüre Bebeğin Mücadele Dolu Hikayesi: İzmir Aliağa’da Mutlu Bir Bayram

Hastanede çifte bayram yaşadılar

İzmir Aliağa’da faaliyet gösteren özel bir şirkette çalışan Melih Tütüncüoğlu (39) ve eşi Zeliha Tütüncüoğlu (36), geçtiğimiz yıl eylül ayında bebeğe hamile olduklarını öğrendi. Çift, uzun süredir bekledikleri bebekleriyle buluşacakları günü sabırsızlıkla beklemeye başladı. Ancak Zeliha Tütüncüoğlu, 21 haftalıkken yapılan amniyosentez sonrasında hamilelik ile ilgili bir komplikasyon yaşadığını öğrendi. Karaciğer ve safra kesesi asit seviyeleri yükseldi, yani hamilelik kolestazı teşhisi konuldu. Tütüncüoğlu, 32. haftada bebeğini dünyaya getirdi. Doğduğunda 46 santimetre uzunluğunda ve 1.5 kilogram ağırlığında olan Lila bebeğin tedavisi 47 gün sürdü ve sağlığına kavuşarak yeni bir hayata adım attı.

Zeliha Tütüncüoğlu, bebeklerinin şu anda 2.5 aylık olduğunu ve 49 santimetre boyunda, 3 kilo 150 gram ağırlığında olduğunu belirtiyor. Tütüncüoğlu, “Bu süreçte zorluklar yaşadık, ancak her zaman pozitif kalmaya çalıştık. Kızımız inanılmaz güçlü bir bebek, gerçekten şanslıyız. Diğer prematüre bebeklere göre dış dünyaya hızla uyum sağladı. Hastaneden çocuksuz ayrılmak en zor olanıydı” diyor.

Baba Melih Tütüncüoğlu da “Bu süreç zordu. Eşim bana güç verdi, ben ona güç oldum. Bize çifte bayram yaşattılar. Kızımızla birlikte mutlu bir bayram geçirmek istiyoruz. Ancak doktorların birtakım kısıtlamaları var. Öpmek, koklamak gibi eylemler sınırlı, ailelerle görüşmek de sınırlı. Onu korumak için bir süre daha ailelerimizi uzakta tutmamız gerekiyor” diyor.