Prof. Dr. Cevat Yakut: Kalbe Hayat Veren Usta Cerrah

Türkiye’nin kalbine dokunan cerrah... Prof. Dr. Cevat Yakut’a veda

Prof. Dr. Cevat Yakut: Usta Bir Kalp Cerrahının Son Yolculuğu

Türkiye’de ilk kalp nakillerinden birini gerçekleştiren ve binlerce insanın hayatına dokunmuş olan Prof. Dr. Cevat Yakut, geçen salı günü kalp yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrıldı. Yakut, 10 yıl boyunca her hafta sonunu Van Yüksek İhtisas Hastanesi’nde geçirerek, kalp cerrahisine yeni bir soluk getirmişti.

Yakut’un vefatı üzerine, onun binlerce hastasını ücretsiz muayene ettiğini belirten sevenleri, onun insan hayatına adanmış bir ömür geçirdiğini vurguladılar. Prof. Dr. Yakut için düzenlenen törenler, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı ve Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde cenaze namazının ardından son buldu. Yakut’un Türk bayrağına sarılı tabutu, Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi ve cenazeye çok sayıda hastası da katıldı.

Prof. Dr. Cevat Yakut, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplam 265 kalp nakli gerçekleştirerek, 66 hastasına yeniden hayat verdi. Yakut’un nakil yaptığı hastalarının uzun yıllar hayatta kalması, onun ne denli büyük bir başarıya imza attığını gösteriyor.