Rekor Fiyatlarla İzmir’de Kurbanlık Satışları

'Toros Kaplanı'na 270 bin TL... Tam 1 buçuk ton ağırlığında

Kurban Bayramı için İzmir’deki Hayvan Pazarında Rekor Fiyatlar

Kurban Bayramı yaklaşırken İzmir’deki hayvan pazarları hareketlendi. Özellikle doğu illerinden getirilen kurbanlıkların fiyatları dikkat çekiyor. Dişi sığırlar 120 bin liraya kadar alıcı bulurken, boğalar ise ortalama 270 bin liraya kadar yüksek fiyatlarla satışa sunuluyor. Küçükbaş hayvanlar ise 20 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Satıcılar, birçok kurbanlığın hızla satıldığını ve alıcıları acele etmeleri konusunda uyarıyor. Gaziemir ilçesinde kurulan hayvan pazarında, 1,5 ton ağırlığındaki boğa en dikkat çekici kurbanlık olarak öne çıkıyor. Bu boğayı Adana’dan getiren Ramazan Dağgüllü, “Boğamı pazara getirir getirmez hemen 270 bin liraya sattım, alana hayırlı olsun. Evladımız gibi büyütüyoruz, yetiştiriyoruz. Satışlarımız çok iyi. 3 çadır hayvan getirmiştim. 2 çadır bitti, son 1 çadır kaldı” dedi.

Ağrı’dan getirilen 285 bin liraya satışa çıkarılan ‘Paşa’ isimli boğa ise büyük ilgi gördü. Boğanın sahibi Erdal Karakoç ile tekstil atölyesi sahibi Özgür Bekimkayan arasında kıran kırana bir pazarlık yaşandı. Pazarlık sonucunda boğa 270 bin TL’ye satıldı.