Renkli ve İlginç Anlar: Seçimlerde Atlar, Papağanlar ve Kuzular da Boy Gösterdi

Sandık manzaraları

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci turunda da renkli ve ilginç olaylar yaşandı. Bornova’da seçim meraklısı Faruk Ceren, atı ile birlikte oy kullanmaya gitti. Ceren’in yanında arkadaşı Cihan Saha da atı ile katıldı. Ceren, “Demokrasinin gereklerini yerine getirmek için buradayız. Atlara olan sevgi ve hassasiyetimizi dile getirmek istedik” dedi.

Erzurum’da Yarımca Atlıspor Kulübü sporcuları da atlariyla oy kullanmaya gitti. Sporcuların atlari, okulun bahçesinde tek sıra halinde dizildi. Oy kullanma işlemi için atlardan inen ciritçiler, tek tek içeri girip oylarını kullandı.

İstanbul’da yaşayan Nazım Cihan ise Osmanlı dönemi kıyafetini giyip papağanıyla birlikte oy kullanmaya gitti. Papağanı gören vatandaşlar ve sandık görevlileri şaşırdı. Cihan ‘Paşa’ isimli papağanıyla birlikte oy kullanırken, çevredekiler de o anları ilgiyle izledi. Cihan, “Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. ‘Paşa’ benim bir parçam. Ben ecdadımızı da çok seviyorum ondan dolayı bu kıyafetlerimle oy kullanmaya geldim” diye konuştu.

Ankara’da ünlü bir siyasi partinin genel başkan danışmanı Mehmet Emin Özbey ve sevgilisi Gizem Esin, oy kullanmak için İncesu Şehit Sadettin Demir Anadolu Lisesi’ne gitti. Oyunu kullanan Özbey, bahçede kız arkadaşını bekledi. Burada sürpriz bir şekilde evlenme teklifinde bulundu ve sevgilisi kabul etti. Esin, ‘Evet’ mührünü vurduğu pusulayı Özbey ile birlikte sandığa attı.

Düzce’de düğünüyle seçim günü aynı güne denk gelen çift, gelinlik ve damatlıkla birlikte oy kullanmaya gitti. Ankara’da ise bir kadın oy kullanmaya kedisiyle birlikte geldi. Sarıyer’de ise bir kadın kuzusunu oy kullanmaya getirdi.

Ancak maalesef seçim gününde yaşanan şiddet olayları da oldu. Ordu’nun Güzelyalı ilçesinde bir tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da ise toplu oy kullanma iddiası üzerine bir avukat darp edildi ve hastaneye kaldırıldı.