Rojin Kabaiş’in Cansız Bedeni Bulundu

Cevabı beklenen soru: Rojin’e ne oldu

Rojin Kabaiş’i Arama Çalışmaları Sonunda Cansız Bedeni Bulundu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmıştı. Arkadaşları, gece yurda dönmemesi üzerine polise haber vermiş ve başlatılan arama çalışmaları sonuç vermişti. Bardakçı Mahallesi’nde Rojin Kabaiş’in başörtüsü bulundu. Daha sonra Kabaiş’ın cansız bedeni Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahilinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi’nde bulundu.

Rojin’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işleminden geçirildikten sonra ailesine teslim edildi ve Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine götürüldü. Aile ve yakınları tarafından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilen Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, acısını “Rojin demiş ki; ‘Gideceğim, biraz çakıltaşı toplayacağım’” sözleriyle dile getirdi.

Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyaya gizlilik kararı verildiğini ve olayla ilgili numunelerin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini belirtti. Ön otopsi raporuna göre, kesici veya ateşli silah yaralanmasına rastlanmamış olup, Rojin’in vücudunda kanama ile uyumlu renk değişiklikleri tespit edilmişti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, ceset üzerinde şüpheli bir durum görülmediğini ancak detaylı incelemenin sonuçlarına göre kesin ölüm nedeninin ortaya çıkacağını kaydettiler.