Rotahane’nin “Türkiye’yi Şehir Şehir Geziyoruz” Projesi Erzurum’da Devam Ediyor

Rotahane’nin 66. durağı Erzurum

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Rotahane adlı projenin “Türkiye’yi Şehir Şehir Geziyoruz” etkinliği kapsamında Erzurum’u ziyaret etti. Bu gezi sırasında, Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eseri keşfederek büyük bir ilgi topladılar. Katılımcılar, Atatürk’ün 52 gün boyunca kaldığı Atatürk Evi ve Erzurum Kongresi Müzesi, Yakutiye Medresesi, Lala Paşa Camii, Taş Han, Erzurum Kalesi, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Yeni Erzurum Müzesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret etme fırsatı buldular.

Projeyi başlatırken ünlülerle her şehri gezme fikriyle hareket ettiklerini dile getiren Rotahane kurucusu Pervin Ersoy, Erzurum’da da Nusret Gökçe ile tarihi ve turistik mekanları gezmeye katıldıklarını söyledi. “Beş yıldır Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Şimdiye kadar 66 şehre ulaştık ve son durağımız olan Ankara’da projeyi tamamlayacağız. Ankara’ya büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu projeyi takip etmenizi rica ediyoruz. Lütfen Rotahane’yi takip edin” dedi.

Pervin Ersoy, Yeni Erzurum Müzesi’ni ziyaret sırasında, müzenin ağustos ayında gerçekleşen açılışına da katıldığını belirterek, “Bu müze Erzurum için büyük bir kazançtır. İlk iki ay içinde 30-35 bin kişinin müzeyi ziyaret etmesi beni mutlu etti” şeklinde konuştu. Erzurumlular da ziyaretler sırasında Rotahane ekibine büyük ilgi gösterdi.