Ruhsatsız Fatura Ödeme Merkezinde Dolandırıcılık Skandalı

Fatura ödeme merkezinden vurgun: Evine tebligat gelen vatandaşlar şok oldu

Avcılar Merkez Mahallesi’nde Ruhsatsız Fatura Ödeme Merkezinden Dolandırıcılar Mağdur Bıraktı

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıllardır hizmet veren bir fatura ödeme merkezinde faturalarını ödeyen vatandaşlar, evlerine gelen elektrik, su ve doğalgaz kesme tebligatlarıyla karşılaşarak büyük bir şok yaşadı. Gelen tebligatlar üzerine iş yerine gelenler, sistemde arıza olduğu bilgisini aldı.

Vatandaşların Avcılar Belediyesi’ne şikayetlerde bulunmasının ardından zabıta ekipleri iş yerini inceledi ve ruhsatsız olduğunu belirledi. Sözde fatura ödeme merkezi mühürlendikten sonra çalışanlar kayıplara karıştı. İki ay önce el değiştirdiği öğrenilen fatura ödeme merkezinde yapılan dolandırıcılık miktarı araştırılıyor, mağdurlar ise emniyete şikayette bulundu.

Mağdurlardan Yolcu Saygın, yaşadığı deneyimi şu şekilde anlattı: “Faturalarımı yıllardır burada ödüyordum. Tebligat geldiğinde buraya gittik ancak muhatap bulamadık. Dün aynı durumda 80-90 kişi vardı. Belediye mühürledi, doğru bir adım attı. Bu gibi yerlere güvenmemek gerekiyor.” Başka bir mağdur Mehmet Yıldız ise, “Elektrik parasını yatıracaktım fakat dolandırıldığımızı anladık. Önceden 108 lira ödemiştim, şimdi tekrar ödeme yapmam gerekecek” şeklinde konuştu.