Ruhsatsız Silah Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütlerine Darbe Vuruldu

72 ilde Mercek-8 operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları açıkladı: Bin 558 kişi yakalandı

Bakan Yerlikaya, son 3 gün içinde 72 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “MERCEK-8” operasyonlarında 964 ruhsatsız tabanca, 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 30 uzun namlulu tüfek ve 252 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 1335 silahın ele geçirildiğini açıkladı. Bu operasyonlar kapsamında 1558 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, “Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız” dedi.

Son 4 gün içinde İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Şanlıurfa, Samsun, Diyarbakır, Antalya, Gaziantep, Bursa, Konya, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Balıkesir, Malatya, Tekirdağ, Amasya, Manisa, Trabzon, Kahramanmaraş, Elazığ, Eskişehir, Niğde, Mardin, Muğla, Çorum, Giresun, Kastamonu, Afyonkarahisar, Batman, Denizli, Ordu, Ağrı, Hatay, Kars, Bartın, Sivas, Çanakkale, Düzce, Kayseri, Kırklareli, Zonguldak, Erzincan, Erzurum, Karabük, Siirt, Tokat, Van, Aksaray, Aydın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Edirne, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Rize, Uşak, Yalova, Yozgat, Adıyaman, Burdur, Çankırı, Kilis, Muş, Nevşehir, Sinop, Şırnak ve Tunceli’de evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında “MERCEK-8 Operasyonları” düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda toplamda 964 ruhsatsız tabanca ve 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplamda 1053 tabanca ele geçirildi.

İlk 5 şehirde yapılan operasyonlarda yakalanan silahlar ve gözaltına alınan şüpheliler ise şu şekildedir: İstanbul’da 179 tabanca ve uzun namlulu tüfek ele geçirildi, 225 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ankara’da 58 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi, 62 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana’da 49 tabanca ele geçirildi, 75 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir’de 48 tabanca ele geçirildi, 92 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şanlıurfa’da ise 40 tabanca ele geçirildi ve 60 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet birimlerini tebrik ederek, “Aziz milletimiz müsterih olsun: Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” şeklinde konuştu.