Rusya Krizinin Çözümünde Cavit Çağlar’ın Önemli Rolü

Cavit Çağlar kitabında anlattı: Rusya’yla uçak krizi nasıl çözüldü

Hulusi Turgut’un Kaleme Aldığı Cavit Çağlar’ın Yaşam Öyküsü Kitabında Rusya Krizinin Çözümünde Rolü

Hulusi Turgut’un Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Cavit Çağlar/Fırtınalı Bir Yaşam Öyküsü” adlı kitabında, 2015 Kasım ayında yaşanan Rus savaş uçağının Türkiye tarafından vurulmasıyla başlayan gerilimin çözülmesindeki rolü anlatılmaktadır. Kitapta, Hulusi Turgut’un şu ifadeleri yer almaktadır: “Hulusi Akar Paşa benim yakın dostum, zaman zaman buluşur sohbet ederiz. 2016’nın Nisan ayında Paşa’yı çok sıkıntılı gördüm, ‘Hayırdır bir üzüntünüz mü var?’ diye sordum. O da ‘Rusya ile uçak krizi elimizi, kolumuzu bağladı. Aramızın düzelmesi gerekiyor’ dedi. ‘Paşam üzülmeyin, hallederiz’ dedim.”

Haberde anlatılan olayın devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cavit Çağlar’ı Huber Köşkü’nde kabul ettiği ve çözüm sürecinin detaylarına değinildiği açıklanmaktadır. Çağlar’ın Rusya ile yapılan görüşme sürecinde yaşadığı engeller ve sonrasında kazanılan başarılar detaylarıyla aktarılmıştır.

Cavit Çağlar’ın çabaları sonucunda Türkiye ve Rusya arasındaki krizin çözümüne büyük katkı sağlanmış, diplomatik ilişkilerin düzeltilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Görülen zorluklara rağmen, başarılı bir iletişim sonucunda krizin çözümü adım adım ilerlemiştir. Bu süreç, her iki ülkenin liderlerinin de destekleriyle sonuçlanmış, barışçıl bir çözüm sağlanmıştır.

Osman Hamdi Bey’in ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ İkinci Eseri İş Bankası Müzesi’ne Katıldı

Osman Hamdi Bey’in Unutulmaz Eseri İkinci Kez Sergileniyor

Türk resim sanatının önemli isimlerinden Osman Hamdi Bey’in ünlü eseri ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi koleksiyonuna dahil edildi. Yıllarca Belma Simavi koleksiyonunda bulunan eser, Artam Antik AŞ. tarafından satın alınarak müzenin ‘Türk Resmini İzlemek’ adlı kalıcı sergisine eklenmiştir.

Sanatçının 1907 tarihli bu ikinci eseri, Pera Müzesi’nde sergilenen ilk versiyonuyla komşu olmuştur.

Osman Hamdi Bey’in ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ adlı eserinin ikinci versiyonunda, bir önceki yıl yapılan tabloda beş kaplumbağa yerine altı kaplumbağa bulunmaktadır.

Müzenin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu, eser hakkında şunları söyledi: “Osman Hamdi Bey’in eseri, oryantalist bir ressam olarak tanımlanabilecek eşsiz bir eserdir. Aydın sanatçının geniş imgesi ve evrensel ilhamı bu eserde yansıtılmıştır.”

‘Kaplumbağa Terbiyecisi’nin ikinci versiyonu, 12 Mart Salı günü İstanbul Beyoğlu’ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ziyaretçilerini beklemektedir.