Rusya-Ukrayna Savaşı: Güçler ve Operasyonlar Hakkında Son Durum

Ukrayna savaşta vites yükseltiyor

Rusya ile Ukrayna Arasındaki Savaş 911 Gününde Devam Ediyor

Ukrayna güçleri, Rusya’ya karşı yüksek tahribatlı saldırılarını arttırırken, son günlerde enerji tesisleri, havalimanları ve fabrikalar hedef haline geldi. Ukrayna ordusu, Rusya’nın sınırlarındaki Kursk ve Bryansk bölgelerine operasyonlar düzenledi.

Ukrayna’nın Rostov bölgesindeki Proletarsk yakıt deposuna yapılan saldırı sonucu çıkan yangın kontrol altına alınamadı. Yangının, yaklaşık 1.5 milyar TL zarara yol açtığı ve Türkiye’nin beş günlük ihtiyacına denk gelen 350 bin ton yakıtın depoda bulunduğu belirtildi.

Rusya içlerindeki askeri havalimanları da Ukrayna saldırılarının hedefi oldu. Volgograd havalimanına yapılan saldırıda, mühimmat depoları ve savaş uçakları zarar gördü.

Ukrayna’nın kontrol altına aldığı Kursk bölgesinden sonra Bryansk bölgesine de göz diktiği belirtiliyor. Bryansk bölgesine geçen Ukrayna askerlerinin varlığına ilişkin bilgiler üzerine Rusya lideri Vladimir Putin, acil toplantı düzenledi. Putin, Ukrayna güçlerini nükleer santrale saldırmakla suçladı.

Rusya-Ukrayna savaşında Hindistan, arabulucu rolü üstlendi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ile görüşmek üzere Kiev’e gitmek için hazırlanıyor. Modi, “Buda’ya inanan Hindistan barışın savaştan çok daha iyi olduğunu düşünüyor. Avrupa’nın ortasındaki bu savaşın durdurulması gerekiyor” açıklamasını yaptı.