Sabahat Korkmazer’in Korkusu: 3 Kilo Kitle!

10 yıldır karın ağrısı yaşayan kadının böbreğinden çıkarıldı: Tam 3 kilo ağırlığında

Silvan’da Yaşayan Kadının Karnından 3 Kilo Ağırlığında Kitle Çıkarıldı

Silvan’ın yerlisi olan Sabahat Korkmazer, şiddetli karın ağrılarıyla 10 yıldır mücadele ediyor ve sağlık kuruluşlarından aldığı ilaçlarla bu ağrıları hafifletmeye çalışıyordu. Ancak ağrıları artan ve karnı büyüyen Korkmazer, sonunda Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan muayene sonrasında Korkmazer, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ileti tetkik ve tedavi için sevk edildi. Buradaki kontrollerde, Korkmazer’in böbreğinde büyük bir kitle tespit edildi ve 2 saatlik bir operasyonla karnından 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğündeki kitle çıkarıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, Korkmazer’in durumu hakkında şunları söyledi: “Yapılan tetkiklerde hastanın sağ böbreğinde 20 santimetrelik bir kitle olduğunu tespit ettik. Bu kitle ciddi bir şekilde zarar vermişti ve hayati tehlikesi bulunmaktaydı. Kan değerleri çok düşük olan hastamız acilen ameliyata alındı ve kitleyle birlikte böbreği de çıkarıldı. Bundan sonra hasta tek böbrekli olarak yaşayacak ve yakın takip altında olacak.”

Sabahat Korkmazer’in eşi Halit Korkmazer de durumu hakkında şunları dile getirdi: “Eşimde karın şişmesi başladı ve Silvan’da doktora gittik. Burada yapılan kontrollerde böbrek sorunu olduğunu öğrendik ve ameliyat edileceğini söylediler. Aslında biz karın ağrısı nedeniyle gelmiştik ama durum böbreklerle ilgili çıktı. Şükürler olsun ki eşim şu anda iyidir.”