Sağlık Bakanı Koca: Gazze’de İnsanlık Suçlarına Dikkat Çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze vurgusu: İnsanlığın vicdanı darağacında

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze’ye Odaklanarak Konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Dünya Sağlık Asamblesi’nin 77. oturumuna katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. Koca, genel kurulda yaptığı konuşmada Gazze’de işlenen insanlık suçlarına dikkat çekti ve ülkelerin sessizliğine eleştiri yöneltti.

Bakan Koca’nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hepimizin gözleri önünde insanlık onurunun üstünde tepinirlerken bir çocuk hekimi, bir baba ve bir evlat olarak başka bir konuşma yapmayı mümkün görmüyorum.”

İlerleyen konuşmasında ise Bakan Koca, Gazze’deki vahşete ve dünya devletlerinin sessizliğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“En ilkel yöntemlerle, çocuklar, bebekler katledilirken, sözde ileri denen demokrasiler, sessizliklerini korumayı tercih ettiler, toplumların sesine kulak tıkadılar. İnsanlık, güçlü olana eğilmekten kurtulup, onuru için ayağa kalmalı.”

Bakan Koca, toplantı kapsamında Filistin’i tanıyan İrlanda ve İspanya gibi ülkelerin sağlık bakanlarıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Gazze’deki insanlık dramına karşı seslerini yükselten Bakan Koca, “İnsanlığın vicdanını darağacında sallanırken daha neyi bekliyoruz?” diyerek duygularını ifade etti.