Sağlıkta Randevu İyileşmesi ve Sağlık Vadisi Projeleri

Bakan Koca açıkladı: İstanbul'daki sorun çözüme kavuşuyor... Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var

Koca: ONAYLI RANDEVU SİSTEMİNDE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca, randevu sadakat oranında büyük bir iyileşme olduğunu belirterek, “Bu konuda öncelikle vatandaşlarımıza gösterdikleri uyum ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Şu an görünen birkaç branş dışında ileri tarihlere randevu alınmasına gerek kalmadan sorunların çözüldüğünü gözlemliyoruz. İstanbul, en kritik il durumundaydı. Ancak İstanbul için de randevu sorunu belirli branşlar dışında çözülmüş durumda,” dedi.

Koca, tetkikler için kapasite kısıtlı olan yerlerin bulunduğunu ve özellikle görüntüleme konusunda sorun yaşayan yerler için alınan tedbirlerin rahatlama sağladığını vurguladı. Koca, “Bayramdan hemen sonra yapılacak basın toplantısıyla onaylı randevu döneminin ilk sonuçlarını tüm kamuoyuyla paylaşacağız. Müsterih olun, yarın bugünden daha güzel olacak hepimiz için,” şeklinde konuştu.

SAĞLIK VADİSİ PROJESİ

Koca, Sağlık Vadisi Projesi hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı’nın kararnamesiyle Türkiye Sağlık Vadisi’nin kurulduğunu açıklayan Koca, “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, şirket kurulumu için gerekli adımları atmaktadır. Bilkent Şehir Hastanesi’nin yanında bulunan arazi tahsis edilerek alt yapı işleri başlayacak. İlk etapta araştırma laboratuvarları ve akredite test laboratuvarları kurulacak. Ar-Ge ve pilot üretim çalışmaları gerçekleştirilecek. Biyoteknoloji alanındaki kalkınmamızın ilk adımını böylece atmış olacağız,” şeklinde açıklamalarda bulundu.