Şahika Ercümen, Dünya Serbest Dalış Kupası’nda Yeni Bir Rekor Kırdı!

Rekortmen dalışçımız Şahika Ercümen... "3 dakikaya 20 yılımı verdim"

Milli sporcu Şahika Ercümen, Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası’nda yeni bir rekor kırarak dikkatleri üzerine çekti. Ercümen, sadece 3 dakika 14 saniyede 100 metreye dalış yaparak hem Türkiye rekorunu hem de kadınlar ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu unvanını elde etti. Ercümen, elde ettiği bu başarının kendisi için çok anlamlı olduğunu dile getirdi ve “Ülkemizin 100’üncü yılında bu rekora imza atmak benim için gerçekten özel bir duygu. Bir dalgıcın 100 metreyi geçme hedefi her zaman vardır ve ben bunu başaran ilk Türk olarak tarihe geçmekten gurur duyuyorum” dedi. Türkiye rekorunu kıran Ercümen aynı zamanda Türkiye serbest dalış tarihinde 100 metreye inen ilk Türk sporcu oldu.

Ercümen, bu başarısının ardındaki hazırlık sürecine de değindi ve “3 dakikalık dalış için 2 senedir çalışıyorum. Aslında bu sporu uzun yıllardır yapıyorum ancak maddi ve manevi anlamda bir yıpranma yaşadım. Geçen sene ara verme düşüncesine kapıldım ancak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kendimi sorumlu hissettim ve hedeflerimi gerçekleştirmeye karar verdim. Yıl sonuna kadar devam edecek yarışmalarda amacım dünya şampiyonasında ülkeme madalya kazandırmak. Bu benim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Ercümen, maddi ve manevi destek konusunda zorluklar yaşadığını da söyleyerek, yarışmaya tek başına katıldığını ve antrenörünün olmadığını belirtti. Ayrıca paletinin kırıldığını ve yarış için bir palet ödünç aldığını dile getirdi. Ercümen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştüğünü ve Honduras’ta yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda milli takım adına yer alacağını ve destek beklediğini de sözlerine ekledi. Ülkesini en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğinin altını çizdi.