“Sakarya’da 27. Dönem Milletvekili Seçimleri Sonuçlandı: İşte Seçilen Milletvekilleri”

Sakarya'da AK Parti 5, CHP, MHP ve İYİ Parti 1'er milletvekili çıkardı

Sakarya’da Gerçekleşen 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Sonucu

Sakarya’da gerçekleşen 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde toplamda 2 bin 444 sandık kuruldu ve 783 bin 923 seçmen sandık başına gitti. Resmi olmayan ancak kesin sonuçlara göre AK Parti 330 bin 620, CHP 112 bin 375, MHP 83 bin 99 ve İYİ Parti 77 bin 725 oy aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti 5, CHP, MHP ve İYİ Parti 1’er milletvekili çıkardı.

AK Parti’den Lütfi Bayraktar (55), Çiğdem Erdoğan Atabek (42), Ali İnci (64), Ertuğrul Kocacık (47), Murat Kaya (51), CHP’den Ayça Taşkent (64), MHP’den Muhammed Levent Bülbül (43) ve İYİ Parti’den Ümit Dikbayir (55) seçildi.

AK Parti Milletvekili Lütfi Bayraktar, Karasu ilçesinde doğdu. Mezuniyetinin ardından Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi ve serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Çiğdem Erdoğan Atabek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik ve İngilizce öğretmenliği bölümlerinden mezun oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevinde de bulundu.

Ali İnci, Sakarya’nın Hendek ilçesinde doğdu ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Spor Akademisi Bölümünü bitirdi.

Ertuğrul Kocacık, 1998 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu ve o tarihten beri mali müşavir olarak çalıştı. 2016-2022 yılları arasında Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanlığını yaptı.

Murat Kaya, Geyve ilçesinde doğdu ve İstanbul Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. Ticaretle uğraşırken siyasi kariyerine başladı ve İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptı.

CHP Milletvekili Ayça Taşkent, Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudu. CHP İl Başkanlığı görevi de yaptı.

MHP Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezundu ve serbest avukat olarak çalıştı.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, 48 yıllık aile firmasının yönetim kurulu başkanlığı yaptı.