“Samsun Canik Belediyesi Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırıyor: Orman Okulu Projesi”

‘Orman Okulu’na tebrik

Samsun Canik Belediyesi, çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Orman Okulu projesini hayata geçirdi. Öncelikli hedefleri arasında organik üretim, sıfır atık hareketi, ekolojik yaşam ve doğa sevgisi gibi konuları uygulamalı olarak öğretmek yer alıyor. Bu bilgiler sayesinde çocuklar doğayı daha iyi anlayacak ve bir parçası oldukları bilincini daha da güçlendirecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabından paylaştı. Samsun Canik Belediyesi’ni tebrik eden Erdoğan, “Orman Okulu projesi ile çocuklarımıza organik üretim, sıfır atık hareketi, ekolojik yaşam ve doğa sevgisi gibi konuları uygulamalı olarak anlatıyorlar. Bu projenin artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin içeriğine dair verilen bilgilere göre, çocuklar organik üretimin nasıl yapıldığı, sıfır atık hareketinin ne olduğu gibi konuları uygulamalı olarak öğreniyorlar. Ayrıca ekolojik yaşamın önemi ve doğa sevgisi de öğrencilere aşılanıyor. Bu sayede, doğayı koruma bilinci daha da güçlenerek geleceğimizi de şekillendirecek önemli bireyler yetiştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımında yer alan görüntülerde, çocukların doğa ile iç içe bir okulda eğitim aldıkları görülüyor. Samsun Canik Belediyesi, bu projelerle birlikte çevrenin korunması adına birçok farkındalık oluşturacak faaliyetler gerçekleştiriyor.