Samsun ve Manisa’da Yaşanan Cinayetlerde Kan Donduran Detaylar

Katil evlatlar! Evi de ateşe verdi

Samsun Alaçam ilçesinde, Doğukan Ak (24) isimli bir şahıs, annesinden boşandığı halde babasının yaşadığı evine giderek eşini taciz ettiği iddiasıyla tartışma yaşadı. Tartışma büyüyüp, şiddete dönüşünce Doğukan Ak, elindeki tüfekle babaannesi Safinaz Doğan’ı (68) başından vurarak darp etti ve ardından babasını öldürdü. Olayın ardından Doğukan Ak, evi ateşe verip geçen bir araç sahibini silah zorlamasıyla gasp ederek kaçtı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına alırken, yaralı Safinaz Doğan ise hastaneye kaldırıldı. Doğukan Ak, polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya devam etti. Ancak polis ekipleri, otomobilinin tekerine ateş ederek onu durdurmayı başardılar. Yakalanan Doğukan Ak, jandarma ekiplerine teslim edildi. Bu arada, öldürülen Yaşar Ak’ın daha önce kendi kızına karşı “cinsel taciz” suçundan hüküm giydiği ve bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Manisa Yunusemre ilçesinde ise dün gece saatlerinde Ozan Urhan (27), henüz belirlenemeyen bir sebep ile annesi Beyaz Urhan (52) ile tartıştı. Tartışmanın ardından Ozan Urhan, belinden çıkardığı tabancayla annesini başından vurdu. Beyaz Urhan kanlar içinde yerde kalırken, çevredeki kişiler polis ekiplerine durumu bildirdi. Ozan Urhan ise motosikletiyle kaçtı. İhbar üzerine adrese gelen polis ve sağlık ekipleri, Beyaz Urhan’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, Ozan Urhan’ın kız arkadaşını da ölümle tehdit ettiği bilgisine ulaştı. Urhan’ın kız arkadaşının İzmir’de yaşadığını tespit eden polis ekipleri, evinin önünde güvenlik önlemleri aldı. Kısa bir süre sonra motosikletiyle sokakta görünen Urhan, polis ekipleri tarafından yakalandı. Üstünde yapılan aramada silah ve mermiler ele geçirildi. Urhan, sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Ayrıca daha önce bipolar bozukluk teşhisi konulan ve tedavi gören Ozan Urhan’ın annesini öldürmeden kısa bir süre önce sosyal medya hesabından Yıldız Tilbe’nin “Gülüm” şarkısı eşliğinde bir fotoğraf paylaştığı görüldü.