“Samsun’da Borç Anlaşmazlığı, Tartışmayı Takip Eden Cinayet ve Acılı Baba”

Sinsi katil... Öldürdüğü patronunu ailesiyle birlikte aramış

SAMSUN’un 19 Mayıs ilçesinde bir perde dükkânı sahibi olan Ümit Şahin (29), yanında çalışan Onur Can Kaya’ya 30 bin lira borç verdi. Ancak bir süre sonra Şahin, borcunu ödeyemediği için Kaya’nın annesini ziyaret ederek senet imzalattı. İş yerinde geçen yıl 7 Aralık’ta çıkan bir tartışma sonucunda, Kaya, Şahin’i tabancayla vurarak başından öldürdü. Ardından cesedi bir ahşap sandığa koydu ve üstünü vidalayarak kapattı.

Kaya’nın cesedini dışarıya taşıdığı sırada yayılan kötü koku, etraftaki diğer esnafları rahatsız etti ve sandığın kaldırılmasını istediler. Kaya, bir nakliyeci çağırarak sandığı ilçedeki boş bir araziye bıraktı. Ancak kötü kokuları fark eden biri, durumu hemen polise bildirdi. 23 Aralık’ta çalışan polis ekipleri, sandığı açtıklarında Ümit Şahin’in cansız bedeniyle karşılaştı. Şahin’in ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan sandığın Kaya tarafından bırakıldığı belirlendi. Şüpheli Kaya, olay yerinde polisleri gözetlerken yakalandı ve gözaltına alındı. Kaya, emniyette verdiği ifadenin ardından tutuklandı.

Üzgün baba Kadir Şahin, Onur Can ile oğlunu günlerce aradıklarını belirterek, “Onur Can, 17 gün boyunca bizimle birlikte gezdi, ağladı. Bu çocuğa işkence etmenin hiçbir anlamı yoktu. Siz kardeştiniz, o senin patronundu. Biz, senin babandık, anandık. Benim tek çocuğum var, sen neden onunla oynadın? Sana sahip çıktık, suçumuz bu muydu? Ben adalet istiyorum. 3 aydır gözyaşı döküyorum” diye konuştu.