Şanlıurfa’da Otobüs Terminalinde Alacak İhtilafı Yüzünden Kanlı Kavga

Şanlıurfa’da otogardaki çatışmada can kaybı 2'ye çıktı: 5 gözaltı

Otobüs Terminalinde Alacak İhtilafı Yüzünden Çıkan Kavga Kanlı Bitti

Şanlıurfa’nın Esentepe Mahallesi’ndeki Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, alacak meselesi yüzünden husumetli olan iki grup arasında yaşanan tartışma kısa sürede büyüyerek kanlı bir kavgaya dönüştü.

Olayda Halil Deveci hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Kavgaya karışanlar arasında bulunan 2 polis memuru da yaralananlar arasındaydı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Yaralılar ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ancak yaralılardan Muhammed Deveci, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Diğer yaralılardan 4’ü hastaneden taburcu edilirken, 2’si polis 5 kişinin tedavileri ise devam ediyor. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen ismi açıklanmayan 5 şüpheli ise gözaltına alındı. Emniyet güçleri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Yüreğir Belediyesi’nde Tarihi Devir Teslim Töreni

Yüreğir Belediyesi’nde gerçekleşen devir teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, önceki dönem Adana milletvekilleri, partililer ve çok sayıda Yüreğirli katıldı.

Ali Demirçalı, makam odasında gerçekleşen devir teslim töreninde başkanlık mührünü Fatih Kocaispir’den devraldı. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, İl Başkanı Tanburoğlu, İlçe Başkanı Sarı ile Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, belediye binası önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslendi.

Yüreğir Belediyesi önündeki coşkulu törende yaşanan bir sahne, nostaljik bir anı canlandırdı. Zeydan Karalar’ın Ali Demirçalı’nın elini havaya kaldırması, 35 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan ın, kendisi gibi seçimi kazanan Yüreğir Belediye Başkanı Sabahattin Eşberk’in elini havaya kaldırdığı fotoğraf ile birebir benzerlik gösteriyordu. Bu an, gözlerde eski bir anının canlandığını hissettirdi.

Yüreğir Belediye Başkanlığı’nı 35 yıl sonra kazanan Ali Demirçalı, “Kurucu Başkanımız Sabahattin Eşberk’in aziz ruhu önünde verdiğim sözü tuttum. Bugünden itibaren parti rozetimi bir kenara bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve partililer, Yüreğir Belediye Başkanlığı mazbatasını Kurucu Belediye Başkanı Sabahattin Eşberk’in mezarı başına götürerek dualar okudu.