Sarıçam’da Trafik Kazası: Mahkeme Kararı Açıklandı

Alkollüyken bir kişinin ölümüne neden olmuştu... Tahliye kararı

Sarıçam’da Yaşanan Trafik Kazası Mahkemede Sonuçlandı

Sarıçam ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında sürücü Turgay A. direksiyon hakimiyetini kaybederek pastane önünde oturan Emine Çopur’a ve yanındaki S.E.’ye çarptıktan sonra kuruyemiş dükkanına girdi. Kazada Emine Çopur hayatını kaybederken, S.E. yaralandı.

Olayın ardından tutuklanan Turgay A. hakkındaki dava Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Duruşmada tutuklu sanık Turgay A. ve avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı hareket ederek asli ve tam kusurlu olduğunu belirtti. Aynı zamanda kazada alkollü ve uyuşturucu madde etkisi altında olan sanığın bilinçli hareket ettiğini vurgulayarak, ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkemede son savunması sorulan sanık Turgay A., “Kazada bir kişinin ölümüne neden olduğum için çok pişmanım” diyerek tahliyesini ve beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, Turgay A.’yı ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.