“Sarıgül İmamoğlu’na Tavsiyelerde Bulundu: ‘Hatalarımı Yapmaması Lazım'”

Sarıgül’den İmamoğlu’na liderlik tüyosu: Sakin ol

İstanbul seçimlerindeki büyük kazanımların ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü de hareketlendirdi. Dünkü Halk TV yayınında, Sarıgül İmamoğlu’nun “değişim” çağrısını ele aldı. Sarıgül, İmamoğlu’na tavsiyelerde bulunarak, geçmişte hatalar yaptığını kabul etti. “Sarıgül’ün yaptığı hataları yapmaması lazım. O gün mesela Baykal’ın karşısına çıkmasam da bir kurultay sonra çıksaydım. Yüzde 40’la kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik.” diye belirtti.

Ayrıca, İstanbul’da içe dönük bir çalışma yapması gerektiğini, planlama ve organizasyon yapması gerektiğini vurguladı. Bir belediye başkanının birinci dönemde vaatlerle seçildiğini, ikinci dönemde ise başarılı işlerinin seçilmesi gerektiğini ve üçüncü dönemde de başarılarını koruması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, rahmetli Kadir Topbaş’ın başarılarına işaret etti.

Sarıgül, tarihte CHP liderliği için yapılan 13. Olağanüstü Kurultayı’nda, Deniz Baykal’a rakip olarak çıkmıştı. O dönem delegelerin yüzde 40.6’sının oyunu alarak, yenilikçi bir yaklaşımla parti içinde değişim talep eden Sarıgül, planladığı hedeflere ulaşamamıştı. Bu süreçte yaptığı hatalardan ders aldığını ve şimdiki yetkililere de tavsiyelerde bulunduğunu dile getirdi.