Sarıgül: İsveç’in NATO Üyeliği ve Terörle Mücadelede ABD’nin Rolü Hakkında Önemli Açıklamalar

CHP’li Sarıgül: ABD’yi durdurmadan terörü durduramayız

İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin olarak Sarıgül’den önemli bir açıklama geldi. Sarıgül, ABD’nin baskısının artmasıyla birlikte İsveç’in NATO üyeliğine onay vermeleri gerektiğini belirtti. Aynı dönemde ise ülkemizin maalesef 25 şehit verdiğini vurgulayan Sarıgül, PKK’nın kendi üslerimize saldırmasının ardında bir destek ve yardım olduğunu düşündüğünü söyledi. Sarıgül, “PKK’ya kim silah ve bütçe sağlıyorsa, askeri sistem kuruyorsa ve askeri tatbikat yapıyorsa, elbette ki onlardan destek alıyorlar” ifadelerini kullandı.

ABD’nin hem PKK’ya destek verdiğini hem de Türkiye’ye destek verdiklerini söyleyerek terörün durdurulamayacağını ifade eden Sarıgül, “Ayıdan post, ABD’den dost olmaz. Terörü durdurmak için ABD’yi durdurmalıyız. NATO ve ABD ile ilişkilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Sarıgül, ayrıca şehit uzman çavuş ve sözleşmeli erlere de dikkat çekerek, yıllardır kadro beklediklerini ve bu konunun siyasetin dışında bir mesele olduğunu belirtti. “Sözleşmeli vatan savunması olmaz. Uzman çavuşları ve sözleşmeli erleri kadroya almalıyız” şeklinde konuştu.