Sarıyer Ortaokulu Öğretmenine Saldırı Olayı

Görüntüler büyük tepki çekmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu... Okul koridorunda kadın öğretmene yumruk atan veli yakalandı

Olay İstanbul Sarıyer’de Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi

Olay, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda yaşandı. Bir öğrencinin başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen N.Ö., duruma müdahale etti. Ancak öğrencinin babası A.Ç.’yi okula çağırması üzerine olaylar büyüdü. A.Ç. okula gelerek öğretmen N.Ö.’ye saldırdı ve onun yaralanmasına neden oldu.

Öğretmen N.Ö. hastaneye kaldırıldı

A.Ç.’nin saldırısı sonucunda yaralanan öğretmen N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, öğretmene yapılan saldırıyı kınayarak “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!” diyerek öğretmene desteklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı

Olayla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüzce olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup konu titizlikle takip edilmektedir” denildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırganın yakalandığını ve adaletin önüne çıkarılacağını belirtti. Öğretmene yapılan şiddeti kınayan Bakan Yerlikaya, “Öğretmenlerimize yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Değerli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Güvenlik kamerasına yansıyan saldırı anını inceleyen ekipler, saldırganın adalet karşısında hesap vereceğini açıkladı.