Sarıyer’de Kiracı Anlaşmazlığı Kanlı Bıçaklama Olayı: Kerem Gürgensuyu Tutuklandı

Hâkimin tahliye şartı: En fazla 200 metre

İstanbul Sarıyer’de yaşanan olayda, Serkan Kaptan (42) isimli kişi, Kerem Gürgensuyu’nun (40) babasının evinde kiracı olarak ikamet ediyordu. Ancak kira ücreti konusunda anlaşmazlık çıktı ve iki taraf arasında tahliye davası açıldı. Olayın yaşandığı 17 Mayıs 2023 tarihinde, Kerem Gürgensuyu, babasının kiracısı olan Serkan Kaptan’ın evine geldi. Ancak Serkan Kaptan’ın eşi, Gürgensuyu’nu içeri almadı. Bulunan şahitler, Gürgensuyu’nun ölüm tehditleri savurduğunu aktardı. Bu olayın ardından Serkan Kaptan, şikayetçi olmak amacıyla eşiyle birlikte karakola gitmek üzere otobüs durağında beklerken, Kerem Gürgensuyu tarafından arkadan birden fazla kez bıçaklandı. Tutuklanan Kerem Gürgensuyu hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, tutuklu sanık Kerem Gürgensuyu ve müşteki Serkan Kaptan hazır bulundu. Serkan Kaptan, “Otobüs durağında 3 kez bıçaklandı. Yoğun bakım süreci uzun sürdü. Üzülmesini beklemiyorum” şeklinde ifade verdi. Kerem Gürgensuyu ise savunmasında kendisini savunduğunu iddia etti.

Mahkeme başkanının ara kararını açıkladığı sırada Kerem Gürgensuyu’na, “Tahliye edildiğinde ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?” şeklinde bir soru yöneltildi. Gürgensuyu ise “Hayır efendim, böyle bir planım yok. Hiçbir şey yapmayacağım” şeklinde cevapladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “200 metreden daha yaklaşmamalısın. Aksi halde tekrar tutuklanırsın” diyerek Kerem Gürgensuyu’nu tahliye etti.