Sarsılmaz, Düzce’deki Fabrikasında Yerli ve Yenilikçi Silahlarını Tanıttı

Atak’lara yüzde 100 yerli silah

Türkiye’nin savunma sanayisindeki en eski şirketlerinden Sarsılmaz, 143 yıllık tarihine dayanan bir geçmişe sahip. Şirket, IDEF-23 gibi dünyanın en büyük fuarlarından biri öncesinde basın mensuplarına Düzce’deki fabrikası kapılarını açtı. Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilen yeni nesil ürünleri olan “SAR-556 hafif makineli tüfek” ve “25 mm kara topu” ilk kez tanıtıldı. SAR-556 hafif makineli tüfek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma ve Özel Kuvvetler tarafından kullanılmakta olup, tamamen yerli bir tasarıma sahiptir.

Ayrıca, Sarsılmaz şirketi ayrıca ATAK helikopterlerinde kullanılan döner namlulu silahı da üretti. Bu silah, mekanik, yazılım ve elektronik yapısıyla helikopterle iletişim kurabilen bir sistem olarak tasarlandı ve başarılı testlerden geçti. İkinci aşamada ATAK helikopterlerinde test amaçlı kullanılmaya başlanacak. Böylece, Türk yapımı ATAK helikopterlerinde artık yerli üretim silahlar kullanılacak ve ABD ve İtalya ortak yapımı olan silahlar yerine Sarsılmaz silahları tercih edilecek.

Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, “Tüm bir ordunun ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklere sahibiz. Son yıllarda savunma sanayinde gelişmeleri yönlendiren önde gelen aktörlerden biri haline geldik” dedi. Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz ise “Bugün Avrupa’nın en büyük silah üretim tesisine sahibiz ve 80’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. ABD, en büyük alıcılarımızdan biri” şeklinde konuştu.

Ağırlıklı olarak ağır ve makineli silahlar, farklı türlerde tabancalar ve av tüfekleri üretimi yapılan fabrikada dikkat çeken bir kadın çalışan sayısı bulunmaktadır. Mühendislerden tasarımcılara ve montajcılara kadar 200’den fazla kadın çalışan, savunma sanayisine önemli bir katkı sağlamaktadır.

Sarsılmaz ayrıca, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak “2023” adet tabanca üretti. Bu tabancalar tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanıp yerli olarak üretilmiştir ve IDEF-23 gibi dünyanın önde gelen fuarlarında sergilenecektir.