“SAS Holding Gasp Olayında Elde Edilen Vurgun Paralarına Yönelik Saadet Zinciri Operasyonunda Tutuklamalar Gerçekleşti”

Zincirin kritik halkası kayıp... 143 milyon TL’yi valizlerle kaçırdı

İstanbul Ataşehir’de bulunan SAS Holding’in önünde gerçekleşen kanlı gasp olayı, 15 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşti. Holding yöneticisi Süleyman Aydın’ın eski eşi Sibel Koçan, yaşadığı aynı rezidansta gaspçılar tarafından saldırıya uğradı ve direnmesi sonucu ateş edilerek öldürüldü. Aydın ise intihar ederek hayatına son verdi. Olayda, gaspçılar 3.3 milyon TL değerindeki çantayı alırken, rezidansta bulunan 7 milyon TL değerindeki valizlerine dokunmamışlardı. Ziyattin Oğlin ve Tuncer Kurak isimli SAS Holding yatırımcılarının planladığı iddia edilen gaspçılar, yakalandı.

İki yıl sonra, 2 Haziran tarihinde Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, çiftin yönettiği saadet zincirine yönelik 11 ilde eşzamanlı baskın düzenledi. 60 kişi gözaltına alındı ve 28 kişi tutuklandı. Baskınlarda, işsizken saadet zincirine katılarak zengin oldukları iddia edilen ve reklam yüzleri olarak kullanılan kişiler de bulunuyordu. Operasyonda, 143 milyon TL gibi büyük bir miktar para ve valiz/koliler iki araca yüklenerek bilinmeyen bir adrese götürüldü. Ancak bazı kişiler, aramalarda bulunamadı.

Polisin yürüttüğü araştırmalar sonucunda, Sibel Koçan’ın kardeşi Sema Koçan’ın da saadet zincirinin önemli bir halkası olduğu ortaya çıktı. Vurgun paraları, Sema Koçan’ın aynı rezidans içinde kalan dairesinde saklanıyor ve Şubat 2021’de gerçekleşen olayda, valiz ve kolilerin bulunacağı evrakların yerini değiştiriyor. Ablasının ölüm haberini alınca, paraları bilinmeyen bir adrese taşıyarak ortadan kayboluyor. Sema Koçan, halen aranan kişiler arasında yer alıyor.