Sayıştay’a Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Milletin cebinden özel uçakla Roma turu yaptırılamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sayıştay’a Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, “Yasal ve anayasal güvenceye sahip olmak gevşeme nedeni değil daha fazla hassasiyet gerektirir. Ülkeye hizmet yolunda rehavete yer yoktur. Görevini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz.” dedi.

Erdoğan, devletin işlerinin samimiyet ve özveri ile icra edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Devlet erklerimizin tamamı millete efendilik için değil hizmetkarlık yapmak için vardır. Amacımız milletimizin eşit şekilde kamu hizmetlerinden yararlanması oldu.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, kamu hizmetlerinin kalitesini yükseltmek adına bürokratik vesayete son vermek gerektiğini belirterek, “Halktan, sorunlardan kopuk eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin veremeyiz. Bu anlayış ile kendimizi sürekli hesaba çekiyor, sıkıntı varsa ortadan kaldırmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, yeni siyasi sistem ile Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli adımlar attıklarını ve eski sisteme dönüş polemiğinin millete fayda sağlamayacağını vurgulayarak, “Yeni anayasa meselesi gelecek vizyonumuzun parçasıdır. Yeni sivil anayasa Türkiye’yi 82 anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı, tüm makam sahiplerinin kamu malına daha hassas davranması gerektiğini belirterek, “Bu konuda atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha hassas davranmalı kamu malına özen göstermelidir.” açıklamasında bulundu.

Sayıştay’ın önemine değinen Erdoğan, “Türkiye başkaları gibi sınırsız petrolü, altını, doğal gazı olan ülke değildir. Biz çalışarak ayakta kalan bir ülkeyiz. Sayıştay’ı hak ettiği konuma biz getirdik.” dedi.