“Seçil Erzan Davası: İddianame Kabul Edildi, Müşteki Sayısı 19’a Yükseldi”

İkinci iddianame: Para çantası çok ağırdı bana taşıttı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, Seçil Erzan’ın davasının görüldüğü yer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ikinci iddianamesini kabul ederek, davanın tek bir mahkemede görülmesine karar verdi. Bu durumda, müşteki sayısı 19’ye çıktı. İddianamede, müşteki iş insanı Mert Zeydanlı’nın ifadelerine yer verildi. Zeydanlı, Seçil Erzan’a 2 milyon 720 bin dolar verdiğini, ancak hala parasını alamadığını belirtti. Zeydanlı’nın ifadesine göre, “30 Ocak 2023 tarihinde, bankacılık işlemi için Denizbank’ın Levent Büyükdere Şubesi’ni ziyaret ettim. Banka Müdürü Seçil Hanım beni odasına çağırdı. Bana, Fatih Terim’in özel fonuna 2 milyon dolar yatırırsam, 45 gün sonra yüzde 20 kâr alabileceğimi ve bu bilginin çok gizli olduğunu söyledi. Seçil Erzan, Fatih Terim’in fonunun kâr dağıtabilmesi için açıkta kalan meblağı tamamlayabilirim; böylece vadede bu kârı alabileceğimi ifade etti. Seçil Erzan, beni ikna etmek için uzun uzun Fatih Terim’in tanınan ve güvenilir birisi olduğunu anlattı. Sadece Fatih Terim’in para yatırabileceği, ama ailesinin de Fatih Terim aracılığıyla bu fona para yatırabileceğini söyledi” dedi.

Mert Zeydanlı’nın ifadesine göre, Seçil Erzan, Fatih Terim ve Müfit Erkasap’ın malvarlığının eşleri Fulya Terim ve Nur Erkasap tarafından yönetildiğini söyledi. Zeydanlı, Nur Erkasap ile iletişime geçti ve ertesi gün Seçil Erzan’ın odasında buluşmak üzere anlaştılar. Zeydanlı’nın verebileceği miktar 1 milyon 525 bin dolar olduğunu söyledi. Seçil Erzan, bu parayı kabul etti ve “Bu parayı kesinlikle getirmen gerekir, yoksa benim hakkımda bir soruşturma açılır. Çünkü şimdi talimat vereceğim” dedi.

Ertesi gün Mert Zeydanlı, 1 milyon 525 bin dolar dolu çantayı Nur Erkasap’ın huzurunda Seçil Erzan’a odasında teslim etti. İçinde 1 milyon 525 bin dolar olan çanta oldukça ağırdı. Seçil Erzan, çantanın ağırlığı nedeniyle arabaya kadar Zeydanlı’nın taşımasını istedi. Zeydanlı da para dolu çantayı Seçil Erzan’ın gösterdiği arabaya götürdü.

14 Şubat’ta şirketi için ödeme yapması gerektiğinde, Mert Zeydanlı sadece 400 bin dolar alabildiğini ısrarla belirtti. Ancak Seçil Erzan, Mert Zeydanlı’ya güven hissi yaratarak tekrar 400 bin dolar istedi. Zeydanlı, parayı sorduğunda sürekli olarak ertelediği ve oyaladığı söyledi. Seçil Erzan, 11 Nisan 2023 tarihinde ödemenin yapılacağını söyledi. 11 Nisan’da bankaya gittiğinde, Seçil Erzan’a ulaşamadığı için Nur Erkasap’ı aradı. Nur Erkasap, Seçil Erzan’ın gözaltına alındığını söyledi. Mert Zeydanlı, bu ödemeler için Seçil Erzan’dan bir dekont veya benzeri bir belge almadığını belirtti. Bir yatırımcısının gizli olduğu bir fona dışarıdan yaptığı bir ödeme için dekont verilmesinin mümkün olmadığını düşündüğünü ifade etti.