Seçil Erzan’ın Durumu ve Cezaevi Hayatı: Avukat ve Ziyaretçilerin İzlenimleri

Seçil Erzan avukata böyle demiş: İstesem Arda’nın parasıyla kaçardım

11 Nisan tarihinde gözaltına alınan Seçil Erzan, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne nakledildi. Cezaevinde iki kişilik bir koğuşa yerleştirildi ve burada koğuş arkadaşıyla durumu hakkında konuştu. Avukatlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Koğuş arkadaşı ise kendi avukatını önerdi. Kısa bir süre sonra da önerilen avukat Erzan’ı ziyaret etti. Cezaevi kayıtlarına göre Erzan ile avukatı bir saat fazla görüştü.

Hürriyet gazetesi, Erzan’la görüşen ve cezaevi ziyaretçi kayıtlarında ismi bulunan avukatla iletişime geçti ve avukat, görüşmede Erzan’ın kendisine söylediklerini ve izlenimlerini şu şekilde aktardı: “Üzerinde hâlâ tutuklandığı zamandan kalan kıyafetler vardı ve ayakkabıları oldukça şıktı. Yorgun ve şaşkın bir görüntü sergiliyordu. Söyleyebilirim ki şok halindeydi. Dolandırıcılık davalarına baktığım için tecrübeliyim ve bu kadının profesyonel bir dolandırıcı olmadığına inanmıyorum. Anlatılanlara göre, bir tür sarmala girmiş ve etrafındakilere para kazandırmış.”

Erzan’a neden bu süreci devam ettirdiğini sorduğumda, şöyle yanıt verdi: “Artık sürecin sonunu düşünme noktasında değildim, sadece anıyı kurtarmaya çalışıyordum. Kendimi o kadar kaybetmiştim ki açığı kapatmak için her şeyi yapıyordum. Araştıracak, plan yapacak vaktim ve enerjim yoktu. Ayrıca Arda Turan’dan aldığım son parayla bile kaçma fırsatım vardı, kimse beni bulamazdı. Sadece bu süreçte üstüm başım, kıyafetim ve diğer lükslerim vardı. Bozcaada’daki eve harcadığım 500 bin dolar dışında para kazanmak için çabalıyordum.”

Erzan, tefecilere düşmesini ise şu şekilde anlatıyor: “Zorla bana para vermeye çalışanlar bile oldu ve bunu almak zorunda kaldım. Çünkü faizlerin çok yüksek olduğunu biliyorlardı. Hatta istemediğim halde Kapalıçarşı’da biri bana zorla para verdi. En yakınlarım bile benden geçinmeye başlamıştı.”

Avukata göre, Erzan sürekli olarak ağlıyor ve hala bu duruma alışamamış durumda. Erzan, “Çıkabilir miyim bir ay içinde?” diye sorduğunu ve eğer davanın zimmet suçuna dönüşmesi durumunda çıkamayacağını düşündüğünü belirtiyor. Çünkü parayı bankaya geri ödemezse cezanın tamamını çekeceğini ve parayı ödeyemeceğini biliyor. Dolandırıcılık suçlamasının sürmesinin onun lehine olacağını düşünüyor.

Avukat, ücret konusunda anlaşamadıklarını ve bu nedenle bir daha görüşmediklerini belirtti.

Seçil Erzan’ı tutuklandığı tarihler arasında kimlerin ziyaret ettiği soruşturma dosyasına dahil edildi. Erzan’ı cezaevindeki ilk 37 gününde 12 avukat, 1 noter ve 2 arkadaşı toplam 38 kez ziyaret etmiş. En dikkat çeken isim ise davanın müştekilerinden pırlantacı Ömer Kahraman’ın avukatı olmuş. Kahraman, Erzan’a paraları götürecek olan Nazlı Can’ın fotoğrafını çekmiş ve sonra bu fotoğrafı delil olarak sunmuştu.