Seçim Göçü İstanbul Otogarı’nda Yoğunlaştı: Vatandaşlar Memleketlerine Oy Kullanmak İçin Yola Çıktı

Otogarlarda son gün telaşı

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım devam ederken, nüfusa kayıtlı oldukları illerde oy kullanmak isteyen vatandaşlar seçim göçüne devam ediyor. İstanbul Otogarı son birkaç gün içinde tarihinin en yoğun günlerini yaşarken, bu yoğunluk diğer şehirlerde farklılık gösteriyordu. Bazı vatandaşlar otobüs bileti bulamazken, bazıları yarım dolu otobüslerle yolculuk yapıyordu. Yoğun seferlerin çoğu da gece saatlerine denk geliyordu. Uzun yol şoförleri ise görevde olduklarından oy kullanamayacakları için otogarlara sandık kurulmasını talep ediyorlar.

Oy kullanmak için Trabzon’a gitmek isteyen Mehmet Akan, otobüs sektörünün fiyatları düşürmesi ve ek servis yapması gerektiğini dile getiriyor. Üniversite öğrencisi Zehra Gözüm ise seçimlerin gençler için önemli olduğunu ve seçimin ikinci turu olası bir ihtimal olduğu için oy kullanmak için gittiği Bursa’da bekleyeceğini belirtiyor.

25 yıllık şoför Cengiz Demir, referandum zamanında otogarlarda sandık kurulduğunu hatırlatarak, şimdi de aynı adımın atılması gerektiğini savunuyor. Uzun yol şoförü Cemal Çelik ise oy kullanmak isteyenleri memleketlerine götürerek yardımcı olacaklarını ifade ediyor. Seçime bir gün kala, oy kullanmak için memleketlerine hareket eden vatandaşların yoğunluğu devam ediyor.