Sedat Uçar İYİ Parti’den Ayrıldı

İYİ Partili Yedisu Belediye Başkanı Uçar, partisinden istifa etti

Yedisu Belediye Başkanı Sedat Uçar İYİ Parti’den İstifa Etti

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Yedisu ilçesinde İYİ Parti’den başkan seçilen Sedat Uçar, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Başarılı bir adaylık sürecinin ardından Yedisu halkının desteğiyle seçilen Uçar, partisinin genel merkezi ve milletvekillerinden yeterli destek görmediğini belirtti.

Uçar, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Yedisu ilçe halkımızın teveccühü ile başlattığımız adaylık süreci başarıya ulaşmıştır. Ancak seçildiğim tarihten itibaren Bingöl İl Başkanı ve il teşkilatı dışında, İYİ Parti’nin herhangi bir biriminden destek göremedim. Parti üst düzey yetkilileri ve milletvekillerinden herhangi bir destek alamamış olmam, bağımsız olarak halkımıza hizmet etme kararı almama neden olmuştur.”

Uçar, kararını alırken ilçe halkının taleplerini ve kanaat önderlerinin görüşlerini dikkate aldığını belirtirken, “Bu kararımı en ince ayrıntısına kadar düşünüp değerlendirdim. Bu süreçte bize destek olan halkımıza minnettarım ve kararımın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.