Şehit Polis Anısına Taziye Ziyaretleri Devam Ediyor

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın eşi saldırıyı öğrendiği anları anlattı... 'Başımdan aşağı kaynar sular döküldü'

Dudullu Polis Merkezi’nde Şehit Polis Anısına Taziye Ziyaretleri

Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan ve hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti’nin (19) kaçtıktan sonra çıkan arbedede silahla ateş etmesi sonucu şehit olan Şeyda Yılmaz’ın Sivas’taki babaevine devam eden taziye ziyaretleri devam ediyor.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, olayın yaşandığı süreci şu sözlerle anlattı: “Sözün bittiği yerdeyiz. İlk haberi aldığımdan bu zamana kadar yaşadığımız çok zorlu bir süreçten geçtik. Tüm ülke arayarak, mesaj atarak destek oldu. Herkes dua ettiğini, ağladığını söyledi. Vatan sağ olsun.”

Yılmaz, olayın yaşandığı sırada neler yaşadığını şu şekilde aktardı: “Biz aynı vardiyada çalışıyorduk. Evden çıktığımda telsizden duyduğum haberle çok endişelendim. Eşimde olduğunu öğrendiğimde başımıza gelenlerin farkına vardım.”

Yılmaz, zanlı hakkında devletin gerekeni yapacağına inandığını belirterek, “Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim. Devletimizin gereğini yerine getireceğine inancım tam. Başka Şeyda’lar şehit olmasın, başka anaların, babaların, eşlerin, çocukların canı yanmasın. Devletimizden bunu diliyorum.”

Sivasspor’dan da taziye ziyareti gerçekleşti. Teknik Direktör Bülent Uygun, yardımcısı Osman Çakmak, takım kaptanları Uğur Çiftçi, Ziya Erdal ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci de aileyi yalnız bırakmadı.

Olayın ardından gözaltına alınan zanlı, “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı.