Şehitlerimizin Son Yolculuğu: Vatanlarına Helal Olsun

Kahraman evlatlarımızı uğurladık... Türkiye sizi unutmayacak

Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in cenazesi, Aksaray’da babasının evinin önünde helallik alındıktan sonra Ulu Cami’ye götürüldü. Törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile protokol üyeleri ve binlerce kişi katıldı. Baba Bayram Delen, “Sen benim babamdın, hakkını helal et” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı. Oğluyla son konuşmasını hatırlatan anne Zeynep Delen ise tabuta sarılıp, “Koçum, seni böyle mi görecektim” diye feryat etti. Şehidin 8 aylık hamile kız kardeşi Büşra Aslan, kardeşinin fotoğrafını öpüp, ağladı. Şehidin kardeşi Okan Delen de törende ağabeyinin asker şapkasını taktı. Gökhan Delen, Aksaray Şehitliği’nde defnedildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un cenazesi, Niğde’deki babaevinin önüne götürüldü. Helallik alındıktan sonra tören Himmetli Köyü’nde düzenlendi. Törende şehidin babası Cuma Batur, annesi Hatice Batur, kardeşi Cebrail Batur ve diğer yakınları güçlükle ayakta durabildi. Cebrail Batur, ağabeyinin askeri kamuflaj montunu giyerek, “Ağlamayacağım, dik duracağım” dedi. Hatice Batur da “Kuzum, seni böyle mi görecektim?” diyerek feryat etti. Kemal Batur, köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu için Giresun’un Görele ilçesinde tören düzenlendi. Binlerce kişi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak törene katıldı. Köroğlu’nun cenazesi, öğle namazının ardından Çatakkırı köyünde dualar eşliğinde toprağa verildi. Ahmet Köroğlu’nun, şehit olmadan 2 gün önce askeri sözleşmesini yenilediği belirtildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in cenazesi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde düzenlenen törenle defnedildi. Şehidin annesi Dürdane Gülmez, babası Hasan Gülmez ve kardeşleri yetkililer tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Cenaze namazının ardından Gülmez’in naaşı dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Emrullah Gülmez’in 17 Ocak’ta 23. doğum gününü kutlayacağı öğrenildi.

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin için Eskişehir’deki Reşadiye Camisi’nde tören düzenlendi. Şehidin ailesi Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi Erdinç Evcin, annesi Ferah Evcin ve ablası Ümmühan Evcin ise zor anlar yaşadı. Şehit Evcin’in babası, “Muhammed pırlanta gibi çocuktu. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Şehitlerimiz için dua edin” diyerek feryat etti. Cenaze namazına Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve diğer yetkililer katıldı. Muhammed Tunahan Evcin, Alpu ilçesine bağlı Bozan Mahallesi’nde defnedildi.

Şehit Sözleşmeli Er Murat Atar için Ordu’nun İkizce ilçesindeki Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Törene ticaret bakan yardımcısı, vali, yetkililer, komutanlar ve milletvekilleri katıldı. Şehidin annesi Selma Atar ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Murat Atar, aile mezarlığında toprağa verildi. Bekar olan şehidin, 2 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Murat Atar’ın babasının 2021 yılında motosiklet kazasında hayatını kaybettiği belirtildi.