Semih Sevim Cinayeti: Ceza Verildi

Sarkıcı Seçil’e ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul’da Semih Sevim’in Öldürülmesi Davası

İstanbul’da birbirlerine tehditlerde bulunan Semih Sevim (40) ve şarkıcı Seçil Çiftçi’nin 27 Aralık 2022’deki duruşmasına katıldılar. Semih Sevim, 28 Aralık günü konuşmak için Çiftçi’nin Şişli’deki evine gitti. Ancak Sevim’in ailesi, en son 27 Aralık’ta telefonla konuştuktan sonra bir daha haber alamadı ve 30 Aralık günü kayıp başvurusunda bulundu. 1 Ocak 2023’te Sancaktepe’deki ormanlık alanda Semih Sevim’in cansız bedeni bulundu. Şarkıcı Seçil ve babası Cemal Çiftçi tutuklandı.

Seçil Çiftçi ifadesinde, Sevim’in kendisini takıntı haline getirdiğini, ısrarla araması nedeniyle görüşmeyi kabul ettiğini ve kendisine tokat atması sonucu aralarında boğuşma yaşandığını belirtti. Çiftçi, cinayeti itiraf ederek külotlu çorapla boğazını 1.5 dakika sıktığını açıkladı. Baba-kız hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Seçil Çiftçi, “Hakkımda iftiralarda bulundu. Birisini öldürecek bir insan değilim” şeklinde savunma yaptı. Sanık Cemal Çiftçi ise “Seçil benim evladımdır, hangi baba olsa aynı şeyi yapardı” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, Seçil Çiftçi’yi ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, Cemal Çiftçi’ye ise ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimi uygulayarak müebbet hapis cezası verdi.