Seyhan’da Silahlı Saldırı: Şüpheliler Yargılanıyor

Tetikçiden ilginç savunma: 1.5 milyona öldürecek adamlar değiliz

Seyhan’da Mevlüt Karayiğit Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti, Şüpheliler Yargılanmaya Başladı

Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi’ndeki iş yerinde Mevlüt Karayiğit’i 21 Mart 2023’te silahlı saldırı sonucu öldürdükleri iddia edilen Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz ile kendilerine yardım ettiği öne sürülen Ersan E., yapılan araştırma sonucunda yakalandı. Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıyan şüphelilerin motosikletle kaçtığı anlar görüntülendi.

Adliyeye sevk edilen Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz tutuklanırken, Ersan E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin, 2 kişinin azmettirmesi sonucu 1,5 milyon lira karşılığında cinayeti işledikleri iddia edildi. Deniz Ulaş, Mazlum Deniz ve Ersan E. hakkında Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘İştirak halinde kasten öldürme’, ‘Kasten öldürmeye yardım etme’, ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçlarından dava açıldı.

Duruşmada tutuklu sanıklar Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz hazır bulunurken, tutuksuz sanık Ersan E. yer almadı. Sanıklardan Deniz Ulaş suçlamaları kabul etmedi. Ulaş, “Bizi azmettirdiği iddia edilen kişileri ve bu olayda öldürülen Mevlüt’ü de tanımam” şeklinde savunma yaptı.

Motosiklet üzerindeki kişinin kendisi olmadığını belirten Ulaş, “Hiçbir şekilde bu suçla ilgim yoktur. Ayrıca motosiklet üzerinde tespit edilen kişinin ben olmadığına dair bilirkişi raporu da bulunmamaktadır. Ayrıca biz, 1,5 milyon lira karşılığında adam öldürecek kişiler de değiliz” dedi.

Müebbet hapis cezası istenen diğer sanık Mazlum Deniz de suçlamaları reddetti. Deniz, “Mevlüt’ü dükkanında öldürmedim ve tetikçi de değilim. Motosikletle ilgili görüntülerde belirlenen kişi de ben değilim. Bütün suçlamaları reddediyorum” şeklinde ifade verdi.

Bilirkişi tarafından sanıkların fotoğrafları çekildi ve mahkeme savcısı, sanıkların tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluğuna devam kararı verirken, tutuksuz sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.