Siber Suçlarla Mücadele: Başarılarla Devam Ediyor

19 ilde Sibergöz operasyonu! Bakan Yerlikaya açıkladı: 51 kişi yakalandı

Bakan Yerlikaya: “Siber Vatan’da devriyelerimiz 7 gün 24 saat görev başında”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarılara değindi.

Yerlikaya, “Siber Suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlenen ‘SİBERGÖZ-38’ operasyonlarında başarılı sonuçlar elde ettik” dedi.

Şırnak operasyonunda, sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapan 32 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, Manisa operasyonunda ise forex üzerinden vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağlayan 13 şüphelinin tespit edilip yakalandığını söyledi.

Siirt ve Diyarbakır’da da benzer suçlarla mücadele edildiğini belirten Bakan, operasyonlar sonucunda şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon TL para hareketliliği tespit edildiğini ifade etti.

Operasyonlar neticesinde çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konulduğunu vurgulayan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.