Şiddetli Yağışlar Birçok İlde Hayatı Olumsuz Etkiledi

Karadeniz’i sel aldı

Samsun’da geçtiğimiz gece başlayan ve dün sabah da etkisini sürdüren şi̇ddetli sağanak, kent merkezi ve bütün ilçeleri etkisi altına aldı. Atatürk Bulvarı ve sokaklar göle döndü ve bütün ilçelerdeki zemin katlardaki bir çok ev ve işyerinde su baskınları oluştu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tıkanan mazgalların temizlenmesi ve baskınlara maruz kalan evlerdeki suyun tahliye edilmesi için çalışmalara başladı. Ladik ilçesinde ise acı bir haber geldi. Şiddetli yağışların neden olduğu selde, hayvanlarını köprüden geçirmek isterken düşen Şükrü Köksal, taşkınla birlikte sürüklendi ve hayatını kaybetti. 

Sağanak yağışların etkisi sonucu Samsun’da yollar çöktü, araçlar yolda kaldı. Canik ilçesinde bir apartmanın otoparkının istinat duvarı çöktü ve altında 5 araç kaldı. İlgili kurumlar olay yerine sevk edildi ve bölgede tedbirler alındı. Dün eğitime verilen ara kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü Ladik, Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde eğitime ara verildi. Ladik ilçesinde metrekareye 97, Samsun kent merkezine ise 40 kilogram yağmur düştü. AFAD, Samsun ve Ordu’da hala “şiddetli yağış” uyarısında bulunuyor.İç Anadolu ve Akdeniz’in iç kesimlerinde ise yağışların güçünü kaybedeceği bekleniyor.

Amasya’da sağanak nedeniyle zemin katlardaki birçok ev ve işyeri su baskınlarına uğradı. Kızılkışlacık köyü yakınlarına pikniğe giden Serkan Şahin, Zilal Şahin ve arkadaşları Murat Ekşi, arabalarına binmek zorunda kaldı. Ancak, şiddetli sağanak nedeniyle araba suya kapıldı ve Mehmet Ekşi hayatını kaybederken, diğer iki kişi sürüklenen araçla birlikte kayboldu. Murat Ekşi’nin cansız bedeni dün sabah bulunurken, Zilal Şahin’in arama çalışmaları hala devam etmektedir.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde metrekareye 127, İnebolu ilçesinde ise 98 kilogram yağış düşmesi sonucu sel felaketi yaşandı. Söke Çayı ile Ezine Çayı’nda su seviyesinde bir artış meydana geldi ve taşkın durumuna karşı tedbirler alındı. İnebolu’nun içinden geçen Söke Çayı ile Bozkurt’un içinden geçen Ezine Çayı’nda su seviyesinde bir artış meydana geldi ve taşkın durumuna karşı tedbirler alındı.Kastamonu’da ise Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde sel nedeniyle okullar tatil edildi.

Sinop’ta da sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi. Zemin kattaki ev ve işyerleri suyla doldu. Köpeklerinin boğulmasını engellemek için harekete geçen Aslan Karğa çitin tahta kapısının üzerinde mahsur kaldı ancak olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, sağanak nedeniyle ekili alanlar zarar gördü ve Kırıkkale’de hayatı olumsuz şekilde etkileyen sağanak yağış nedeniyle bazı köy yolları kapandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şiddetli yağışlar sebebiyle mağdur olan Gülsan Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti ve gece boyunca dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Turuncu uyarının Ordu’ya doğru gideceğini ve Perşembe gününden itibaren yoğun yağışların Karadeniz’den çıkacağını açıkladı.