Sigorta Sektöründe Güven ve Yatırımlar Artıyor

Yılsonu hedefi enflasyonun üzerinde büyüme

Gülen: “Türk Sigorta Sektöründe Güven ve Yatırım İlgisi Yüksek Seviyede”

Sigorta sektörünün 2024 yılı yarıyıl performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gülen, özkaynakların hızla arttığını ve aktif büyüklüğün yılın ilk yarısında 1.7 trilyon TL’yi aştığını belirtti. Gülen, Türkiye’de faaliyet gösteren dünya devi sigorta gruplarının ekonomiye ve geleceğe olan güvenlerinin devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu şirketlerin sektöre olan yatırım ilgisi yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından hala yüksek düzeyde.”

Gülen, sektörde yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80.7 oranında nominal büyümeyle 380.4 milyar TL prim üretimi gerçekleştiğini ifade etti. Sağlık sigortaları ile yangın ve doğal afet branşlarında olumlu bir görünüm olduğunu belirten Gülen, hayat dışı branşların yüzde 81.3 oranında artış gösterdiğini ve reelde yüzde 5.7 büyüdüğünü açıkladı. Gülen, hayat sigortalarında yaşanan son yıllardaki reel küçülmenin bu yıl yerini büyümeye bıraktığını ve oto sigortalarında 131.4 milyar TL prim üretildiğini ve toplam üretimin yüzde 39’unun bu alandan geldiğini belirtti.

Gülen, 2024 yılında sektörün enflasyonun üzerinde büyüme sağlayacağını öngörerek, büyüme beklentisinin yüzde 80 altında olacağını ve yıl sonunda 900 milyar TL seviyelerine ulaşılacağını dile getirdi.