Silahlı Arbede Kadıköy’de: Kritik Anlar!

Bahar Kaban'ı katletmişti! Katil Kadıköy'de metrobüste yakalandı... Arbedede kendi silahından çıkan kurşunla öldü

Kadıköy Söğütlüçeşme Metrobüs Durağında Silahlı Arbede!

Bugün akşam saatlerinde Kadıköy Söğütlüçeşme metrobüs durağında gerçekleşen olayda, polisin kimlik kontrolü sırasında yaşanan şok edici anlar kısa sürede yayıldı. Polisin şüphelenerek durdurduğu Gökhan Yıldız, ağabeyine ait olduğunu söylediği kimliği gösterdi ancak kimliğin sahte olduğu anlaşılınca panikleyerek kaçmaya başladı.

Durumun kontrol altına alınmaya çalışıldığı sırada yaşanan arbede sırasında Gökhan Yıldız, belindeki silahı çekmeye çalıştı ve bu esnada silah kazara ateş aldı. Olayda Gökhan Yıldız ve polis memuru E.B. yaralandı ve hemen sağlık ekipleri ve takviye polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılardan Gökhan Yıldız, yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ancak maalesef yaşamını yitirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olaya dair şu ifadelere yer verildi: “G.Y.(36) isimli şahıs şüphe üzerine durdurulmuş, farklı kimlik olduğunun anlaşıldığı sırada G.Y. kaçmaya başlamış, görevlilerin silahı almak istemesi üzerine yaşanan boğuşma sırasında polis memuru E.B.(39) ve şüpheli G.Y. yaralanmıştır. G.Y.’nin yapılan sorgulamasında; 4 adet suç kaydı olduğu ve aranan bir şahıs olduğu tespit edilmiştir.”

Olayın detayları incelendiğinde, Gökhan Yıldız’ın geçmişte de benzer suçlarla adının anıldığı ortaya çıktı. 16 Mayıs tarihinde Küçükçekmece’de yaşanan bir cinayetin firari şüphelisi olan G.Y., eski nişanlısı Bahar Kaban’ı öldürmüş ve bu olayın ardından kaçmıştı. Bahar Kaban, olay yerinde hayatını kaybederken Gökhan Yıldız, polis müdahalesi sonucu yakalanmış, ancak hastanedeki çabalar sonuçsuz kalmış ve hayatını kaybetmişti.