Silahlı saldırı davasının detaylı incelemesi

Banu Parlak'ın güzellik merkezi kurşunlanmıştı! Polat çifti hakim karşısında... Dilan Polat gözyaşlarına boğuldu

Banu Parlak’ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya dair iddialar geçen yıl gündemde büyük yankı uyandırmıştı. Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddialarıyla ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suçlamalar detaylı bir şekilde yer almıştı.

İddianamede Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat’ın ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezası talep edildiği bilgisi yer alıyordu. Banu Parlak’ın dava sürecine katılmak için Küçükçekmece Adliyesi’ne gittiği belirtilmişti.

11 sanıklı dava Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandığı sırada tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat ile diğer sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldılar. Đffee ve Engin Polat’ın kızı Nilda Polat ile Engin Polat’ın kız kardeşi Kübra Uzun da duruşma salonunda hazır bulundular.

Banu Parlak’ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin sürecin detayları mahkemede ortaya çıkmaya başladı. Salonda yer alan tarafların ifadeleri ve yaşananlar davaya dair önemli ipuçları sunmaktaydı. Dilan Polat ve Engin Polat’ın duruşmada yaşadığı duygusal anlar ise dikkat çekti.

Dilan Polat’a Gözyaşlarıyla Anıları Geldi

Dilan Polat, duruşma salonunda Engin Polat ile karşılaşınca duygusal anlar yaşadı. İkilinin gözyaşları arasında yaşananlar salonda gergin anların yaşanmasına neden oldu. Mahkeme sürecinde her detayın titizlikle incelendiği görülüyordu.

Engin Polat: ‘Yalana ve İftiraya Uğradık’

Engin Polat, mahkemede yaptığı savunmada Banu Parlak ile samimi olmadığını belirtti. Eşinin, Parlak ile ilişkisine dair yaşadığı karışıklıkları anlattı. Polat ailesi olarak yaşadıkları mağduriyeti ve yalan iddiaları dile getirdi. Mahkeme sürecinde adaletin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Sezgin Polat: ‘Banu Parlak’ı Burada Gördüm, Hiçbir Bağlantım Yok’

Sezgin Polat, mahkemede yaptığı konuşmada Banu Parlak ile herhangi bir bağlarının olmadığını söyledi. Kendilerine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ve ailecek bu süreci adil bir şekilde atlatacaklarını ifade etti.

İddianamede yer alan detaylara göre, suç örgütü liderleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla suçlanan şahıslara yönelik talep edilen cezalar dikkat çekiciydi. Mahkeme sürecinin adil bir şekilde ilerlemesi için gerekli tüm adımlar titizlikle atılıyordu.