Silivri’de 600 Öğrenciyle Cumhuriyet’in 100. Yılına Olağanüstü Kutlama

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel koreografi... Dünya Çocuk Rekoru'nu kırdılar

Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet’in 100. yılına atıfta bulunarak Dünya Çocuk Rekorları denemesi gerçekleştirdi. Okul bahçesinde kırmızı ve beyaz kıyafetlerle bir araya gelen 600 öğrenci, birbirleriyle senkronize hareketler yaparak 100. Yıl ibaresini oluşturdu. Bu koreografi, mesleki eğitimi ve Cumhuriyet’in önemini vurgulamaktaydı. Hem alanın sadece öğrencilere ait olması hem de çizgilerde en fazla 1 dakika beklenmesi gibi belirli kuralların uygulandığı rekor denemesi başarılı bir şekilde gerçekleşti ve öğrenciler Dünya Çocuk Rekoru’nu kırmış oldu.

Okul bahçesinde öğrencilerin oluşturduğu 100. Yıl havadan görüntülendi. Bu çalışmayla hem Cumhuriyet’in 100. yılına dikkat çekmek hem de mesleki eğitimi ön plana çıkarmak istediklerini belirten Lise Müdürü Gürsel Ergün, “Öğrencilerimizin bu çalışmada oluşturdukları sayılar belli bir anlam taşımaktadır. 1 rakamı, mesleki eğitimi temsil ederken 0 rakamları da kültürü ve akademik eğitimi simgeliyor. Bu ritmik ve senkronize hareketi gerçekleştirmek için öğrencilerimiz bir hafta boyunca yoğun bir şekilde çalıştı. Bu rekorun kırılmasıyla hepimiz büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyet’in 100. yılında böyle anlamlı bir çalışmada bulunmaktan ve bir rekor kırmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya Çocuk Rekorları hakem heyetinden Uğur Demircan da rekorun başarıyla kırıldığını belirterek, “Bugüne kadar pek çok kategoride rekor hakemliği yapmış olsam da bu rekor beni ayrıca heyecanlandırdı. Günümüzde en az 100 çocukla kırılması beklenen bu rekoru, 600 çocukla kırmayı başardık. Daha önce hiçbir yerde benzeri yapılmamış bir rekor bu. Bu nedenle Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu rekoru dünya kuruluş numarası oluşturma rekoru olarak tescil etmeyi hak ettiler” dedi. Rekoru kıran öğrenciler ise çalışmalarından gurur duyduklarını dile getirdiler.