Sinan Ateş Davası Gergin Duruşma

Ayşe Ateş'in avukatının duruşmadan çıkarılması talimatına uymayan polislere suç duyurusu

Sinan Ateş Davası Duruşmasında Mahkeme Başkanı ile Avukatlar Arasında Tartışma

22 sanığın yargılandığı Sinan Ateş davasının 2 Temmuz’da görülen duruşmasında, mahkeme başkanıyla Ateş ailesinin avukatları arasında yaşanan tartışma gergin anlara sahne oldu.

Sanık ve müşteki avukatları arasındaki tartışmanın devam etmesi üzerine, mahkeme başkanı, Ayşe Ateş’in avukatı Ali Yücel’in duruşma salonundan çıkarılmasını talep etti fakat salonda bulunan polisler, bu talebi yerine getirmedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, salondaki kolluk görevlilerinden sorumlu polisler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, “15 polis hakkında düzeni bozanlar da sorumlu olmak üzere Ali Yücel’in salondan çıkarılması için verilen talimatın yerine getirilmediği” belirtildi. Mahkeme başkanı duruşma sırasında şu tepkiyi gösterdi: “Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı? Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız. Ben burada 10 defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Günahı, sevabı, hukuki bütün sorumluluğu bana ait. Ne geçiyor elinize düzeni bozunca?”